Składniki: 3-4 gruszki, na każdą gruszkę około 15 winogron, 3-4 banany, wykałaczki
Gruszki obieramy do połowy, winogrona nakłuwamy wykałaczkami i wbijamy w nie obraną część gruszki, oczy jeża robimy z pieprzu prawdziwego, a pyszczek z 1 winogrona.
Delfinki. Banana nacinamy ok 2 cm i wkładamy nakłutego winogrona tak jakby chciał zjeść winogrono. Oczy robimy z pieprzu prawdziwego. Deser super smakuje z bitą śmietaną Delecty podawaną osobno.

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)



















Napisz komentarz
Komentarze