Deser typu lody-semifredo z owocami i biszkoptami. Świetnie orzeźwiają, chłodzą i pysznie smakują - zapewnia nasza Czytelniczka.
- 330 ml śmietany 30 proc,
- 2 jajka,
- 1/2 szklanki cukru pudru,
- łyżka cukru waniliowego,
- 150 g borówek amerykańskich,
- podłużne biszkopty
Śmietanę ubijamy na sztywno.Jaja ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszysto.Dodajemy trzy pokruszone biszkopty.Łączymy delikatnie ze śmietaną .Formę keksową aluminiową napełniam kilkoma łyżkami masy.Wzdłuż układam biszkopty i posypuję borówkami.Przykrywamy kolejną częścią masy.Schładzamy kilka godzin w zamrażalniku.


![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)



















Napisz komentarz
Komentarze