Składniki: 75 dag kiełbasy ( np.śląskiej, toruńskiej) Na glazurę : szklanka Dżemu morelowego, 1/2 cytryny.
Dżem morelowy włożyć do rondelka i podgrzać na tyle, żeby się rozpuścił. Następnie przetrzeć ciepły dżem przez gęste sito. Wycisnąć sok z 1/2 cytryny, połączyć z dżemem, całość dokładnie wymieszać. Kiełbasę podzielić na porcje, ukośnie ponacinać. Położyć kiełbasę na średnio rozgrzanym ruszcie, piec po ok. 5 min. z każdej strony. Posmarować glazurą i piec z każdej strony do momentu, gdy już będzie ładnie przypieczona. Taka kiełbasa w morelowej glazurze najlepiej smakuje podawana z morelami z puszki.

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)



















Napisz komentarz
Komentarze