Składniki: 50 dag surowego boczku, 2 łyżki miodu, 3 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki octu winnego, łyżeczka mielonego imbiru, ząbek czosnku, gałązka rozmarynu, łyżka wódki, łyżeczka mąki ziemniaczanej, sos tabasco, olej
Boczek pokroić w plastry. Czosnek obrać, posiekać. Rozmaryn umyć, osuszyć, pół gałązki posiekać. Wymieszać sos sojowy, ocet winny, miód i wódkę. Dodać czosnek, imbir, posiekany rozmaryn oraz mąkę ziemniaczaną. Doprawić kilkoma kroplami sosu tabasco. Boczek obtoczyć w marynacie, odstawić na co najmniej 2 godz. do lodówki. Mięso osączyć z marynaty ( ale zachować ją ), ułożyć na ruszcie. Grillować ok. 10 min. na rumiano, od czasu do czasu smarując marynatą. Nałożony na talerze boczek udekorować rozmarynem.

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze