Składniki: 4 banany ( twarde), 16 plasterków wędzonego boczku, 1-2 łyżeczki marynowanego zielonego pieprzu, 2 łyżki miodu, 3 łyżki keczupu, łyżeczka curry, żurawina do mięs, 1-2 gałązki tymianku
Wymieszać miód, kechup, marynowany pieprz i curry. Banany obrać i pokroić na ok 4 centymetrowe kawałki, obtoczyć w marynacie. Każdy kawałek zawinąć w plasterek boczku, następnie w folię aluminiową. Ułożyć na grillu, piec ok. 15 min, uważając żeby banany się nie rozpadły. Tymianek opłukać osuszyć. Upieczone banany rozwinąć z folii, ułożyć na talerzu, udekorować tymiankiem i żurawiną

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze