Składniki: 1,2 kg żeberek, sól, pieprz
Marynata: 1,5 szklanki jasnego piwa, 1 łyżka majeranku, 1 łyżeczka kminku, 1/2 łyżeczki rozmarynu, kilka ziaren jałowca, 3-4 liście laurowe
Sos: 1/2 szklanki jasnego piwa, 3 łyżki oliwy, 3 ząbki czosnku, sól
Dzień wcześniej zamarynuj mięso: żeberka umyj, osusz i pokrój na porcje, dopraw solą i pieprzem. Ułóż warstwami w misce, każdą warstwę posyp rostartymi ziołami, owocami jałowca i pokruszonymi listkami laurowymi. Zalej piwem, tak żeby w całości pokryło żeberka. Wstaw do lodówki na 24 godz. Przygotuj sos: wymieszaj posiekany czosnek z pozostałymi składnikami. Żeberka wyjmij z marynaty, osusz i posmaruj sosem. Ułóż na grillu i opiekaj na złoty kolor, od czasu do czasu smarując mięso sosem czosnkowym.

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)



















Napisz komentarz
Komentarze