Składniki: 1 wędzona makrela bez skóry ( 500 g), 350 g ugotowanych i rozgniecionych na puree ziemniaków, 1 jajko, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, szczypta mielonej papryki, 3 łyżki oliwy, sól, pieprz, 1 cytryna pokrojona cząstki
Rybę obierz z ości, rozgnieć widelcem, dodaj ziemniaczane puree, natkę, wbij jajko, dopraw solą, pieprzem oraz papryką i wyrób na gładką masę. Uformuj osiem placuszków o grubości ok 1 cm, ułóż je na talerzu posypanym mąką i wstaw do lodówki na 30 min. Na ruszcie połóż natłuszczoną folię aluminiową. Ułóż placuszki i piecz ok 8 min. z jednej strony. Posmaruj oliwą, obróć na drugą stronę i ponownie piecz 8 min. Powinny być lekko zrumienione z obu stron. Podawaj gorące, z cząstką cytryny
![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)



















Napisz komentarz
Komentarze