Składniki: 1 sprawiony szczupak ( ok 1,5kg), 2 cytryny, 1 łyżka masła, po łyżce posiekanej pietruszki, kolendry i koperku, sól, pieprz
Szczupaka umyj, osusz, podziel na filety. Każdy filet natrzyj solą, posyp pieprzem, skrop sokiem z jednej cytryny. Obłóż grubą warstwą wymieszanych ziół. Folię aluminiową podziel na kawałki, każdy posmaruj masłem, ułóż po filecie z ziołami i szczelnie zawiń. Pakieciki z filetami ryby ułóż na ruszcie i piecz ok. 20 min. Podawaj z cząstkami cytryny

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze