Składniki:
3 grube plastry karkówki
3 łyżki oliwy
1 łyżka octu jabłkowego
1 łyżka sosu sojowego
sól
pieprz
szczypta rozmarynu
szczypta czosnku niedźwiedziego
Składniki marynaty wymieszać, namoczyć w niej mięso i odstawić na dwie godziny do lodówki.
Smażyć na smalcu po 2- 2,5 minuty z każdej strony.
Podać z pieczonymi ziemniaczkami sałatką z pomidorów.



![Świąteczne spotkanie opłatkowe w WSHE Zamość [GALERIA ZDJĘĆ] Świąteczne spotkanie opłatkowe w WSHE Zamość [GALERIA ZDJĘĆ]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/16/sm-4x3-swiateczne-spotkanie-oplatkowe-w-wshe-zamosc-galeria-zdjec-1765886100-16.jpg)
![Bełżec/Lubycza Królewska: Ludzie skarżą się na błoto na budowie S17. To niebezpieczeństwo [ZDJĘCIA] Bełżec/Lubycza Królewska: Ludzie skarżą się na błoto na budowie S17. To niebezpieczeństwo [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/16/sm-4x3-belzec-lubycza-krolewska-ludzie-skarza-sie-na-bloto-na-budowie-s17-to-niebezpieczenstwo-zdjecia-1765883166-20.jpg)












![Lubelskie: Śmiertelne potrącenie 84-latki. Kierujący busem nie ustąpił pierwszeństwa [WIDEO] Tragicznie zakończyło się potrącenie pieszej na drodze krajowej numer 17.](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/articles/sm-4x3-smiertelne-potracenie-84-latki-w-suchodolach-wideo-1765537122.jpg)






Napisz komentarz
Komentarze