Była to już czwarta edycja konkursu, którego cel to promowanie najzdolniejszych kobiet w kategorii kulinarnej, wymianaę doświadczeń, aktywizacja społeczności lokalnej oraz upowszechnianie wiedzy o możliwości wykorzystania walorów produktów regionalnych i tradycyjnych w ofercie lokalnego rolnictwa, turystyki, a w szczególności agroturystyki.
Jurorzy, czyli Łukasz Gołąb, zastępca dyrektora Departamentu Rolnictwa i Środowiska Urzędu Marszałkowskiego w Lublinie, Jan Kuś, właściciel Restauracji Zajazd Dworek w Mirczu i Szymon Gołofit, szef kuchni Hotelu Restauracji „Gniecki” w Hrubieszowie degustowali dziesięć konkursowych dań. Uznali, że najsmaczniejsze z nich to łosoś zapiekany na szpinaku pod serową pierzynką Elżbiety Majcher.
Drugą nagrodę otrzymała Elżbieta Ślusarz za rybę po grecku”, trzecią Beata Gzik za łososia grillowanego w marynacie z whisky, a czwartą Edyta Dąbrowska za łososia pod żółtą pierzynką.
Wyróżnione danie to pstrąg w migdałach Aleksandry Kwaśnej.






![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze