Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
niedziela, 5 maja 2024 14:05
Reklama Baner A1 BUDBRAM
Reklama

KONKURS SPOŁEM PSS ROBOTNIK: Pieczarki faszerowane i zapiekane, przepis Agaty Dychy z Zamościa

Przepis nadesłany na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia i Społem PSS Robotnik w Zamościu.
KONKURS SPOŁEM PSS ROBOTNIK: Pieczarki faszerowane i zapiekane, przepis Agaty Dychy z Zamościa

Autor: Agata Dycha

Składniki: 1 kg mięsa mielonego, trzy cebule (pokrojone w drobną kostkę), pół łyżeczki przyprawy curry, 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, vegeta, pieprz ziołowy, papryka słodka mielona.

Mięso przesmażyć, dodać cebulę, dusić z dodatkiem przypraw, dorzucić 3 łyżki koncentratu pomidorowego.

10-15 dużych pieczarek bez korzonków nadziać farszem. Na każdą położyć po plasterku sera mozzarella (z kuli) i po jednym plastrze pomidora. Posypać po wierzchu suszoną bazylią. Piec pod folią przez 20-30 minut w temperaturze 200 stopni.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner reklamowy Lege Artis
ReklamaBnaer reklamowy firmy Kronika Tygodnia
ReklamaBaner reklamowy b - dodatek
ReklamaBaner B1 firmy Replika
Reklama
Reklama
Reklama