Składniki: 1 kg mięsa mielonego, trzy cebule (pokrojone w drobną kostkę), pół łyżeczki przyprawy curry, 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, vegeta, pieprz ziołowy, papryka słodka mielona.
Mięso przesmażyć, dodać cebulę, dusić z dodatkiem przypraw, dorzucić 3 łyżki koncentratu pomidorowego.
10-15 dużych pieczarek bez korzonków nadziać farszem. Na każdą położyć po plasterku sera mozzarella (z kuli) i po jednym plastrze pomidora. Posypać po wierzchu suszoną bazylią. Piec pod folią przez 20-30 minut w temperaturze 200 stopni.

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze