1 kg ziemniaków
2 cebule
1 kostka rosołowa
ocet balsamiczny
natka pietruszki
koper
sól, pieprz
olej z oliwek
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać ze skórki i pokroić w talarki. Cebulę pokroić w kostkę.Koper i pietruszkę posiekać. Do kostki rosołowej dodać 2 szklanki gorącej wody, wymieszać.Talarki ziemniaczane wsypać do salaterki dodać rosołek, cebulkę olej, ocet, pietruszką, koper, sól, pieprz. Wszystko wymieszać.
Tak przyrządzona sałatkę podaję się na zimno na kolację.


![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)



















Napisz komentarz
Komentarze