100 g boczniaka
1/4 czerwonej papryki
1 mała cebulka
sól
pieprz
2 jajka
natka pietruszki,
listki bazylii
klarowane masło
Boczniaka posiekać na paseczki, cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, lekko przyrumienić , dodać boczniaka i paprykę pokrojoną w kosteczkę. Smażyć aż do odparowania wytworzonego płynu.
Zalać rozmąconym jajkiem, posypać solą, pieprzem i natką pietruszki.
Przykryć i smażyć na wolnym ogniu aż jajko zupełnie się zetnie.
Podawać z pieczywem . Przed podaniem posypać drobno posiekaną bazylią.





![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)



















Napisz komentarz
Komentarze