Ciasto:
2 szklanki mąki
1 cukier waniliowy Delecta
1/2 kostki margaryny Kasi
1/2 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta
2 jajka
1 żółtko ( białko pozostawić)
Masa budyniowa:
3 budynie czekoladowe bez cukru
1 l mleka
3 łyżki cukru
Masa serowa:
1/2 kg sera
1/2 kostki margaryny Kasi
1/2szklanki cukru
1 budyń waniliowy
3 jajka
Z podanych składników na ciasto wszystkie składniki połączyć . Zagnieść ciasto, wylepić nim blachę razem z bokami.
Następnie przygotować masę budyniową. Z podanych składników ugotować budyń. Gorący wylać na surowe ciasto. Zostawić do wystudzenia.
Przygotować masę serową. Ser przekręcić przez maszynkę 2 razy. Margarynę utrzeć z cukrem dodać żółtka i dalej ubijać. Dodać ser, budyń, wymieszać. Ubić pianę z 4 białek. Pianę dodać do masy , wymieszać. Masę serową wlać na masę budyniową. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 50-60 min. Po wystudzeniu polać polewą czekoladową.
Bardzo smaczny idealny na Święta Wielkanocne.Polecam.!

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)



















Napisz komentarz
Komentarze