Składniki:
60 dkg sandacza
pęczek włoszczyzny
sól.pieprz
2 ząbki czosnku
2 łyżki żelatyny
Dodatkowo:
3 łyżki zielonego groszku konserwowego
3 łyżki kukurydzy konserwowej
Wykonanie:
Rybę oczyścić pokroić w dzwonka. Włoszczyznę i czosnek oczyścić zalać 1 l wody. Gotować 30 min. Wrzucić rybę i dalej gotować 10 min.
Rybę wyjąć z wywaru, usunąć ości. Wywar przecedzić, doprawić solą i pieprzem, dodać żelatynę, wymieszać. Przygotować foremki w kształcie rybek.
Rybę ułożyć w foremkach , przybrać marchewką, konserwowym zielonym groszkiem i konserwowa kukurydzą, zalać wywarem z żelatyną. Pozostawić do zastygnięcia. Następnie zastygniętą rybę wyjąć z foremek ułożyć na talerzu i ozdobić według uznania.

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)



















Napisz komentarz
Komentarze