Projekt jest finansowany przez Fundację PZU. Bierze w nim udział 20 uczniów klas IV – VI szkół podstawowych w Podhorcach i Typinie. Cały kurs zaplanowano na 26 godzin, w trakcie których najmłodsi mają się dobrze bawić, ale też obcować ze smakiem.
Podczas cotygodniowych spotkań dzieci nauczą się krok po kroku przygotowywać proste dania, sałatki i surówki, przekąski oraz słodkości. Warsztaty prowadzone będę przez gospodynie z Kół Gospodyń Wiejskich, działających w gminie Tomaszów Lubelski.
Dzięki spotkaniom z gosposiami dzieci zdobędą wiedzę na temat zdrowego odżywiania, dekorowania stołu i zapoznają się z zasadami dobrych manier.
Projekt potrwa do czerwca. Całość koordynuje Katarzyna Borowiec-Bender.
Przeczytaj również: Gotuj i rób zakupy. Konkurs kulinarny ze Społem PSS Robotnik w Zamościu

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)



















Napisz komentarz
Komentarze