Składniki:
1 podwójny filet z kurczaka
1 marchewka
1 pietruszka
1 cebula
1 łyżeczka słodkiej papryki
ziele angielskie
liść laurowy
pieprz
sól
majeranek
natka pietruszki
olej do smażenia
100 ml śmietany 30%
Sposób przygotowania:
1. Mięso pokroić w poprzek włókien w plastry. Podsmażyć na
niewielkiej ilości oleju.
2. Cebulę pokroić w kostkę. Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na
jarzynowej tartce. Dodać do mięsa i razem smażyć.
3. Dodać słodką paprykę w proszku, wymieszać. Dodać przyprawy i
szklankę wody. Dusić do miękkości mięsa. Na koniec dodać śmietanę i
posiekaną natkę. Podawać z ryżem lub makaronem.
SZCZEGÓŁY NASZEGO KONKURSU - >> TUTAJ

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)



















Napisz komentarz
Komentarze