Potrawa przygotowana przez gosposie z Ruszowa (jedyne reprezentantki powiatu zamojskiego w półfinale konkursu) walczy o miano najlepszej w Polsce. Czy go zdobędzie? Nie wiadomo. Dopiero 22 czerwca w Nałęczowie gosposie powalczą o awans do finału.
Szanse na sukces wydają się spore, bo danie nie tylko bajecznie się nazywa, ale podobno również świetnie smakuje, a łączy w sobie nowoczesną sztukę kulinarną z tradycjami. Wszystkie składniki dania z sarniny pochodzą z łabuńskich łąk i lasów oraz roztoczańskich winnic. Przepis autorstwa gospodyń z Ruszowa wspieranych przez Dominikę Saran, spodobał się komisji w pierwszym etapie konkursu i awansował do półfinału jako jedno z 10 spośród 100 nadesłanych z Lubelszczyzny zgłoszeń.

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze