Składniki:
1 kaczka (2,5-3kg)
2kg mięsa mielonego
3-4 jajka
pieprz
sól
papryka słodka
majeranek
wegeta
bułka
cebulka
Z kaczki wyciągamy kości. Mięso mielone przygotowujemy tak jak na kotlety. Zawiązujemy szyję i skrzydła, by mięso podczas pieczenia nie wypłynęło. Wypychamy środek kaczki mięsem, następnie szyjemy otwór (wykałaczkami i sznurkiem do tego przeznaczonym ). Przygotowujemy mieszankę przypraw, dodajemy olej , przygotowaną kaczkę nacieramy mieszanką, wykładamy do worka do pieczenia i pieczemy w temp. 180 stopni przez ok 2-2,5 godziny aż skórka będzie ładnie zarumieniona. Po wystygnięciu układamy na udekorowany półmisek.


![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze