Składniki:
600 g mąki
2 żółtka
50 g masła
1 szklanka śmietany
Około 40 dag sera żółtego
Kminek Appetita
Sol
Roztrzepane jajko
1. Z mąki, żółtek, masła i śmietany zagnieść ciasto. Schodzić w lodówce.
2. Ser zetrzeć na drobnej tarce. Ciasto cienko rozwałkować na grubość nie więcej niż pół centymetra.
3. Ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać kminkiem oraz startym serem, posolić. Pokroić radełkiem w wąskie kilkucentymetrowe paski.
4. Paluszki piec w 200 stopniach przez około 15-20 minut.
Paluszki serowe z kminkiem, przepis Anity Wróbel z Mokregolipia
Przepis nadesłany na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita i Hellena.
- 30.01.2019 04:56 (aktualizacja 21.09.2023 22:03)

Reklama

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze