Składniki:
30 dag miesa drobiowego
30 dag piersi z kurczaka (surowej)
30 dag warzyw (pietruszka,seler,marchew)
30 dag boczku wędzonego
30 dag wątróbki drobiowe
1 średnia cebula
1 łyżka masła
Liść laurowy Appettita
4-5ziela angielskie Appettita
Szczypta gałki muszkatołowej Appettita
Pieprz ziołowy Appettita
Sól do smaku
Warzywa i mięso drobiowe (oprócz fileta z kurczaka) gotujemy z dodatkiem ziela i liścia.Watrobke patrzymy,cebulę smażymy na maśle na złoty kolor.Z boczku odkładamy 6 plastrów, resztę mielimy 2 razy z resztą składników.Doprawiamy do smaku siła, pieprzem i gałką. Wykładamy do blaszki wylozonej 3 plastrami boczku na spodzie. Następnie 3 plastry boczku dajemy na wierzch. Pieczemy ok. 50-60 min. W temp. 175C.

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze