Składniki :
- 2 jajka
- 340 g mąki
- 120 g masła
- 250 ml mleka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 200 g pieczarek
- 100 g żółtego sera
- plastry salami
- sól
- pieprz
- przyprawa gyros
- koperek
- keczup
Przygotowanie :
Mąkę wraz z proszkiem przesiewamy i dodajemy do tego jajka, mleko i rozpuszczone masło. Do całości dodajemy starte podsmażone pieczarki, starty ser i przyprawy. Formę do pieczenia muffinów wyścielamy papilotkami i wykładamy ciasto do wysokości ok 1 cm od brzegu na górę kładziemy plaster salami i pieczemy 20 min w temp.180 * do zarumienienia. Dekorujemy keczupem lub innym dowolnym ulubionym sosem i koperkiem.

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze