Już karnawał wita nas...
To zabawy i przekąsek czas!!
Aby więc przy garach nie koczować..
I zarazem coś pysznego przygotować.
Trzeba szybko się uwijać..
Pichcić...mieszać i zawijać.
Żeby było prosto..smacznie..
Wtedy wszystko dobrze się zacznie!
Składniki: Opakowanie ciasta francuskiego, pierś z kurczaka, żółtko jajka, przyprawy, szynka.
Pierś z kurczaka pokroić w cienkie paski i obsmażyć na maśle w przyprawie gyros. Ciasto pokroić na 14 kwadratów, na każdy położyć kawałek mięsa uprzednio wystudzonego. posypać odrobiną startego żółtego sera i złożyć w trójkąt. Boki zlepić, a wierzch posmarować rozkłóconym żółtkiem i posypać utartą szynką.
Piec w 18 stopniach ok. 20 min.

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze