Ciasto: 6 jajek całych roztrzepać mikserem, dodać 4 łyżki majonezu, 30 dag. sera żółtego startego na grubych oczkach (nadebrać garść i zostawić). Wylać ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Upiec
Farsz przygotowujemy wcześniej. Rozbijamy pierś z kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem (może być przyprawa gyros), 45 dag. pieczarek kroimy w talarki, podsmażamy z cebulą na oleju, doprawiamy. Na upieczone ciasto kładziemy pierś z kurczaka, pieczarki i posypujemy pozostałym serem. Zwijamy roladę i pieczemy około 20-30 minut.

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze