Składniki: 30 dag solonych filetów śledziowych, cebula, 1 łyżka musztardy, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 1 łyżka oliwy, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 2 łyżki posiekanej natki, 4 żółtka ugotowane na twardo, kapary, kilka listków natki, mleko, słodka mielona papryka, mielony pieprz czarny, sól. chleb razowy.
Wykonanie: Śledzie wymoczyć w mleku, osuszyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w bardzo drobną kostkę. Wymieszać musztardę, koncentrat pomidorowy i oliwę. Połączyć z pokrojonymi filetami, cebulą, częścią posiekanej natki i szczypiorku. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Okrągłą foremką uformować na talerzu porcje. Kopczyki tatara ułożyć na kromeczkach razowego chleba je też wyciąć przy użyciu foremki. Posypać posiekanymi żółtkami i pietruszką ze szczypiorkiem. Wokół ułożyć kapary i listki natki.

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze