Składniki: cukinia, opakowanie twarożku, kostka bulionu warzywnego albo drobiowego, łyżka oleju sezamowego, 2 ząbki czosnku, marynowany pieprz, garść rukoli, 2 pomidory, sól, pieprz, 5 dag wędzonego łososia.
Wykonanie: Cukinię umyć, osuszyć i pokroić wzdłuż na cienkie paski. Kostkę bulionową rozpuścić w 2 szklankach wrzątku, gotować 1 min. Włożyć plastry cukinii i blanszować 2 min. Osączyć i przestudzić. Rukolę umyć i osuszyć. Pomidory umyć i pokroić w ósemki. Czosnek obrać, posiekać, rozetrzeć z niewielką ilością soli i dodać do twarogu. Wlać olej sezamowy, dodać płaską łyżkę marynowanego pieprzu, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Łososia pokroić w kostkę. Twaróg nałożyć na plastry cukinii i rozsmarować, położyć kilka listków rukoli, zwinąć i spiąć wykałaczką. Koreczki ułożyć na półmisku i udekorować kawałkami łososia.

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze