Składniki: 2 duże ogórki, puszka tuńczyka w sosie własnym, 1/2 opakowania twarożku, pęczek koperku, suszone pomidory, oliwki, łyżka soku z cytryny, sól, pieprz, 1-2 łyki pesto.
Wykonanie: Ogórki umyć, osuszyć, pokroić na kawałki o długości ok. 4 cm, każdy wydrążyć łyżeczką i pokroić w kostkę. Koperek posiekać. Tuńczyka osączyć, połączyć z twarożkiem i koperkiem. Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Wydrążone kawałki ogórków nafaszerować pastą. Suszone pomidory pokroić w cienkie paski, oliwki posiekać. Ogórki ozdobić paskami pomidorów, pesto i posiekanymi oliwkami. Na wierzchu ogórków można ułożyć też kostki miąższu ogórka.

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze