Składniki : 15 dag żółtego sera, 15 dag szynki, 4 ogórki kiszone, czerwona papryka, pęczek dymki ze szczypiorem, łyżeczka musztardy, sok z 1/2 cytryny, oliwa, 1/2 łyżeczki majeranku, sól, pieprz.
Przygotowanie: Ser żółty i szynkę pokroić w paski. Ogórki kiszone pociąć w plasterki. Paprykę po usunięciu gniazda nasiennego pokroić w kostkę. Dymkę oczyścić i razem ze szczypiorkiem posiekać. Połączyć wszystkie składniki. W soku z cytryny rozpuścić sól, dodać pieprz, 1/2 łyżeczki majeranku i musztardę. Wlać 4 łyżki oliwy i mieszać, aż powstanie aksamitna emulsja. Sałatkę polać sosem i wymieszać.

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze