1 porcja: 2 szklanki gęstej śmietany 18 proc., 1/2 szklanki cukru, 3 łyżki kakao, 2 dkg żelatyny.
W 3/4 szklanki gorącej wody rozpuścić żelatynę. Śmietanę, cukier, kakao, roztrzepać, dodać rozpuszczoną żelatynę, szybko wlać na blachę wyłożoną papierem. Zostawić do zastygnięcia.
2 porcja: 2 szklanki gęsteś śmietany 18 proc., 3/4 szklanki cukru, sok z cytryny, 05 dkg żelatyny.
W 3/4 szklanki gorącej wody rozpuścić żelatynę. Śmietanę, cukier i sok z cytryny roztrzepać, dodać rozpuszczoną żelatynę, lekko przestudzić, wylać na pierwszą, zastygniętą już warstwę.
3 porcja: 2 szklanki gęstej śmietany 18 proc., 1/2 szklanki cukru, 2 galaretki owocowe (najlepiej wiśniowe).
W szklance gorącej wody rozpuścić galaretki. Śmietanę z cukrem roztrzepać, a potem dodać ostudzoną, tężejącą galaretkę. Wylać na zastygnięte dwie warstwy. Zostawić do zastygnięcia.

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze