Składniki: 6 twardych ogórków kiszonych, 20 plastrów szynki wędzonej wiejskiej, 6 marynowanych grzybków, 1 jajko na twardo, 1 szklanka majonezu, sól, pieprz, 2 łyżki natki pietruszki.
Ogórki przekroić wzdłuż na cztery części, każdy zawinąć w plaster szynki i ułożyć na talerzu. Grzybki, jeden ogórek, jajko drobno pokroić, dodać do majonezu, doprawić solą i przeprzem, wymieszać z pietruszką, polać sosem roladki.

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)



















Napisz komentarz
Komentarze