Schabu tyle, by starczyło dla gości. Pokroić w grube plastry, lekko rozbić, ułożyć w brytfannie, posmarować olejem. 4 cebule pokroić w piórka i ułożyć na mięsie. 20 dkg sera żółtego zetrzeć, posypać po cebuli, po wierzchu posmarować grubo majonezem. Piec pod przykryciem 45 minut w 220 stopniach. Później zdjąć pokrywkę i piec jeszcze 15 minut.
Pyszny schab zapiekany pod żółtym serem, przepis Zdzisławy Karwańskiej z Pienian
Przepis nadesłany na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita i Hellena.
- 21.01.2019 05:15 (aktualizacja 21.09.2023 21:53)

Reklama
![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze