Zalewa na 2 kilogramy schabu: 2 litry wody, 1 łyżka cukru, 1 łyżeczka pieprzu mielonego, 1 łyżeczka pieprzu ziołowego, 4 ząbki czosnku, 3 łyżki soli, 1 łyżka majeranku, 5 ziaren jałowca, 2 listki laurowe, 1 goździk, 1 łyżeczka kardamonu, 1 łyżka majonezu.
Wszystkie składniki połączyć z wodą, zagotować, lekko ostudzić, włożyć schab, gotować 5 minut, przykryć i odstawić. To samo powtarzać przez 3 kolejne dni, czyli zagotowywać 3 razy.
Potem ostudzić, wyjąć schab z zalewy, zawinąć w papier do pieczenia lub pergamin i wstawić do lodówki.

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze