Marchew, seler, pietruszkę ścieramy na tarce , dodajemy trochę pokrojonego pora, mniej cebuli. Wszystko smażymy razem na oleju (cebulę dajemy na koniec). Doprawiamy solą, pieprzem, wegetą i wykładamy warzywa na spód blaszki.
Rybę dowolnie wybraną (filet) smażymy maczając w mące i jajku. Gotową wykładamy na warzywa.
2 jajka roztrzepujemy z 2 łyżkami śmietany, dodajemy dwie łyżki mąki i trochę tartego żółtego sera, mieszamy. Wylewamy na rybę, po wierzchu jeszcze posypujemy serem, zapiekamy.

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze