Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
niedziela, 5 maja 2024 15:00
Reklama Baner A1 BUDBRAM
Reklama

Rybny filet zapiekany z warzywami, przepis Lucyny Walczuk z Zamościa

Przepis nadesłany na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita i Hellena.
Rybny filet zapiekany z warzywami, przepis Lucyny Walczuk z Zamościa

Autor: Fot. pixabay.com

Marchew, seler, pietruszkę ścieramy na tarce , dodajemy trochę pokrojonego pora, mniej cebuli. Wszystko smażymy razem na oleju (cebulę dajemy na koniec). Doprawiamy solą, pieprzem, wegetą i wykładamy warzywa na spód blaszki.

Rybę dowolnie wybraną (filet) smażymy maczając w mące i jajku. Gotową wykładamy na warzywa. 

2 jajka roztrzepujemy z 2 łyżkami śmietany, dodajemy dwie łyżki mąki i trochę tartego żółtego sera, mieszamy. Wylewamy na rybę, po wierzchu jeszcze posypujemy serem, zapiekamy.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner reklamowy Lege Artis
ReklamaBnaer reklamowy firmy Kronika Tygodnia
ReklamaBaner reklamowy b - dodatek
ReklamaBaner B1 firmy Replika
Reklama
Reklama
Reklama