- kaczka
- mięso mielone
- wątróbki z kaczki
- rodzynki
- suszone śliwki
- 2 jajka
- pieczarki
- sól
- pieprz
- majeranek
- dżem z żurawin
- jogurt naturalny lub majonez
Kaczkę należy wyluzować ,peklujemy ją, solimy i posypujemy pieprzem.
Mielone mięso, wątróbki, rodzynki i suszone śliwki łączymy z dwoma jajkami, pieczarkami, solą, pieprzem i majerankiem. Kaczkę nadziewamy przygotowanym farszem.
Do naczynia żaroodpornego dodajemy 2 łyżki wody. Pieczemy do uzyskania miękkości w temperaturze 180 stopni.
Sos do kaczki
mus żurawinowy z jogurtem naturalnym lub majonezem wymieszać,doprawić do smaku.

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze