1 kalafior -umyć i pokroić w równe różyczki,wrzucić do gotującej się wody z dodatkiem soli i cukru.
Gotujemy ok 5 min ,nie gotujemy do miękkości, odsączamy.
1 pęczek posiekanej pietruszki
130 gr sera twardego parmedzano
1 szkl bułki tartej
1 cytryna-zetrzeć skórkę
pieprz, olej
Wszystkie składniki na kruszynkę wymieszać i posypać kalafior w naczyniu do pieczenia.
Zapiekamy 5-10 min temp 250 *C włączamy grzałkę z funkcją grilla.

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze