Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
niedziela, 5 maja 2024 20:01
Reklama Baner A1 BUDBRAM
Reklama

Placki z piersi kurczaka z pieczarkami i papryką, przepis Anny Fanfary z Kadłubisk

Przepis nadesłany na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita i Hellena.
Placki z piersi kurczaka z pieczarkami i papryką, przepis Anny Fanfary z Kadłubisk

Składniki: 1 podwójna pierś kurczaka 2 dowolne papryki 1 nieduża cebula 3 łyżki mąki 3 łyżki majonezu 3 jajka sól,pieprz,przyprawa do gyrosa Appetita.

Pierś kurczaka pokroić w kosteczkę, posypać przyprawą do gyrosa i odstawić na co najmniej dwie godziny. Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i podsmażyć z cebulką na oleju (można dodać ulubione przyprawy i zioła Appetita).

Paprykę umyć,odebrać nasiona i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Gdy pierś kurczaka się zamarynuje, wymieszać z podsmażonymi pieczarkami,startą papryką oraz dodać 3 łyżki mąki,3 łyżki majonezu i trzy jajka.

Wszystko razem dokładnie połączyć i smażyć na oleju placki wielkości placków ziemniaczanych. Można podawać z sosem czosnkowym lub innym ulubionym sosem.

Świetnie nadaje się jako przystawka na różnego rodzaju imprezy


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner reklamowy Lege Artis
ReklamaBnaer reklamowy firmy Kronika Tygodnia
ReklamaBaner reklamowy b - dodatek
ReklamaBaner B1
Reklama
Reklama
Reklama