Składniki: 1 podwójna pierś kurczaka 2 dowolne papryki 1 nieduża cebula 3 łyżki mąki 3 łyżki majonezu 3 jajka sól,pieprz,przyprawa do gyrosa Appetita.
Pierś kurczaka pokroić w kosteczkę, posypać przyprawą do gyrosa i odstawić na co najmniej dwie godziny. Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i podsmażyć z cebulką na oleju (można dodać ulubione przyprawy i zioła Appetita).
Paprykę umyć,odebrać nasiona i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Gdy pierś kurczaka się zamarynuje, wymieszać z podsmażonymi pieczarkami,startą papryką oraz dodać 3 łyżki mąki,3 łyżki majonezu i trzy jajka.
Wszystko razem dokładnie połączyć i smażyć na oleju placki wielkości placków ziemniaczanych. Można podawać z sosem czosnkowym lub innym ulubionym sosem.
Świetnie nadaje się jako przystawka na różnego rodzaju imprezy

![Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA] Zamość: Posiedzenie Zarządu Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-zamosc-posiedzenie-zarzadu-zwiazku-kombatantow-rp-i-bylych-wiezniow-politycznych-zdjecia-1764851715-11.jpg)
![W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA] W Zamościu na święta jak w Disneylandzie [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-w-zamosciu-na-swieta-jak-w-disneylandzie-zdjecia-1764847581-4.jpg)
![Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA] Warsztaty makramy w Jezierni [ZDJĘCIA]](https://static2.kronikatygodnia.pl/data/media/2025/12/04/sm-4x3-warsztaty-makramy-w-jezierni-zdjecia-1764837659-26.jpg)


















Napisz komentarz
Komentarze