Dietetyczna zupka, przepis Moniki Seredyńskiej z Lublina

  • 27.02.2017, 02:05 (aktualizacja 27.02.2017, 13:52)
  • red.
Dietetyczna zupka, przepis Moniki Seredyńskiej z Lublina Monika Seredyńska
Doda sił, energii i oczyści organizm. Przy długim stosowaniu odchudza, a jeść można bez ograniczeń, bo samo zdrowie i minimalne kalorie. Wszystkim, którym poleciłam są zadowoleni - napisała o swojej zupie pani Monika, wysyłając nam przepis na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia i Społem PSS Robotnik w Zamościu.

SKŁADNIKI: 

pierś kurczaka

mała cukinia

marchewka

mała pietruszka (lub pół dużej)

czerwona papryka

3 garści zielonej fasolki (teraz mrożona)

brokuł ( ile kto lubi, jaki duży)

3 ząbki czosnku

3 łyżki oliwy

opcjonalnie sól ziołowa

 

WYKONANIE:

Obrać i zetrzeć na “jarzynówce” cukinię, marchew i pietruszkę. Pokroić dowolnie paprykę i oderwać różyczki brokuła. Pokroić drobno lub przecisnąć przez praskę czosnek. Odstawić na moment.

Nastawić w czajniku 1 litr wody.

Kurczaka pokroić w kostkę i szybciutko, króciutko podsmażyć.

Wrzucić na niego wszystkie warzywa i zalać wrzątkiem (tak szybciej i warzywa tracą mniej witamin). Gotować pod przykryciem 10-15 minut.

Opcjonalnie posolić.

SZCZEGÓŁY NASZEGO KONKURSU - >> TUTAJ

red.

Podziel się:

Oceń:


Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz Regulamin serwisu Kronika Tygodnia. Grupa Wydawnicza SŁOWO sp z o.o. z siedzibą w mieście stołecznym Warszawa (ul. Chocimska 3A, 00-791 Warszawa) jest administratorem twoich danych osobowych, dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Pozostałe