Paluszki serowe z kminkiem, przepis Anity Wróbel z Mokregolipia

  • 30.01.2019, 04:56 (aktualizacja 30.01.2019, 09:59)
  • red.
Paluszki serowe z kminkiem, przepis Anity Wróbel z Mokregolipia
Przepis nadesłany na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita i Hellena.

Składniki:
600 g mąki 
2 żółtka
50 g masła 
1 szklanka śmietany 
Około 40 dag sera żółtego 
Kminek Appetita 
Sol
Roztrzepane jajko


 1. Z mąki, żółtek, masła i śmietany zagnieść ciasto. Schodzić w lodówce.

 2. Ser zetrzeć na drobnej tarce. Ciasto cienko rozwałkować na grubość nie więcej niż pół centymetra.

3. Ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać kminkiem oraz startym serem, posolić. Pokroić radełkiem w wąskie kilkucentymetrowe paski.

4. Paluszki piec w 200 stopniach przez około 15-20 minut.

red.

Zdjęcia (1)

Podziel się:

Oceń:


Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz Regulamin serwisu Kronika Tygodnia. Grupa Wydawnicza SŁOWO sp z o.o. z siedzibą w mieście stołecznym Warszawa (ul. Chocimska 3A, 00-791 Warszawa) jest administratorem twoich danych osobowych, dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Pozostałe