Pasztet 5 razy 30, przepis Anny Swaczyny z Ruszowa

  • 29.01.2019, 10:42 (aktualizacja 29.01.2019 10:47)
  • red.
Pasztet 5 razy 30, przepis Anny Swaczyny z Ruszowa
Przepis nadesłany na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita

Składniki:

30 dag miesa drobiowego 

30 dag piersi z kurczaka (surowej) 

30 dag warzyw (pietruszka,seler,marchew) 

30 dag boczku wędzonego 

30 dag wątróbki drobiowe 

1 średnia cebula 

1 łyżka masła 

Liść laurowy Appettita 

4-5ziela angielskie Appettita 

Szczypta gałki muszkatołowej Appettita 

Pieprz ziołowy Appettita 

Sól do smaku 

Warzywa i mięso drobiowe (oprócz fileta z kurczaka) gotujemy z dodatkiem ziela i liścia.Watrobke patrzymy,cebulę smażymy na maśle na złoty kolor.Z boczku odkładamy 6 plastrów,  resztę mielimy 2 razy z resztą składników.Doprawiamy do smaku siła, pieprzem i gałką. Wykładamy do blaszki wylozonej 3 plastrami boczku na spodzie. Następnie 3 plastry boczku dajemy na wierzch. Pieczemy ok. 50-60 min. W temp. 175C. 

red.
Podziel się:
Oceń:

Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz Regulamin serwisu Kronika Tygodnia. Grupa Wydawnicza SŁOWO sp z o.o. z siedzibą w mieście stołecznym Warszawa (ul. Chocimska 3A, 00-791 Warszawa) jest administratorem twoich danych osobowych, dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Pozostałe