Karkówka z miodem, przepis Marty Dąbrowskiej z Czermna

  • 28.01.2019, 05:15
  • red.
Karkówka z miodem, przepis Marty Dąbrowskiej z Czermna Fot. pixabay.com
Przepis nadesłany na kulinarny konkurs Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita i Hellena.

Składniki: 1 kg. karkówki, 1 szklanka coli, 1 szklanka ketchupu pikantnego,1 łyżka miodu. Karkówkę pokroić w plastry, doprawić ulubionymi ziołami (prowansalskie, oregano, tymianek i przyprawa do karkówki). Odstawić, najlepiej na noc do lodówki. Następnego dnia obsmażyć z obu stron na słoty kolor.ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Dodać podsmażone 40 dag. pieczarek pokrojonych w ćwiartki, 1-2 cebule. Składniki marynaty wymieszać i polać karkówkę. Piec przez 1,5 do 2 godzin w temperaturze 170 stopni.

red.

Podziel się:

Oceń:


Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz Regulamin serwisu Kronika Tygodnia. Grupa Wydawnicza SŁOWO sp z o.o. z siedzibą w mieście stołecznym Warszawa (ul. Chocimska 3A, 00-791 Warszawa) jest administratorem twoich danych osobowych, dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Pozostałe