Koreczki z cukinii i twarogu, przepis Radosława Surmacza z Józefowa

  • 28.01.2019, 05:12
  • red.
Koreczki z cukinii i twarogu, przepis Radosława Surmacza z Józefowa Fot. pixabay.com
Przepis nadesłany na kulinarny konkurs Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita i Hellena.

Składniki: cukinia, opakowanie twarożku, kostka bulionu warzywnego albo drobiowego, łyżka oleju sezamowego, 2 ząbki czosnku, marynowany pieprz, garść rukoli, 2 pomidory, sól, pieprz, 5 dag wędzonego łososia. 

 

Wykonanie: Cukinię umyć, osuszyć i pokroić wzdłuż na cienkie paski. Kostkę bulionową rozpuścić w 2 szklankach wrzątku, gotować 1 min. Włożyć plastry cukinii i blanszować 2 min. Osączyć i przestudzić. Rukolę umyć i osuszyć. Pomidory umyć i pokroić w ósemki. Czosnek obrać, posiekać, rozetrzeć z niewielką ilością soli i dodać do twarogu. Wlać olej sezamowy, dodać płaską łyżkę marynowanego pieprzu, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Łososia pokroić w kostkę. Twaróg nałożyć na plastry cukinii i rozsmarować, położyć kilka listków rukoli, zwinąć i spiąć wykałaczką. Koreczki ułożyć na półmisku i udekorować kawałkami łososia. 

red.
Podziel się:
Oceń:

Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz Regulamin serwisu Kronika Tygodnia. Grupa Wydawnicza SŁOWO sp z o.o. z siedzibą w mieście stołecznym Warszawa (ul. Chocimska 3A, 00-791 Warszawa) jest administratorem twoich danych osobowych, dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Pozostałe