Zupa z dyni i słodkich ziemniaków, przepis Małgorzaty Kowalczyk z Zamościa

  • 28.05.2018, 05:06
  • red.
Zupa z dyni i słodkich ziemniaków, przepis Małgorzaty Kowalczyk z Zamościa
Przepis nadesłany na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita i Hellena.

Składniki: 250 g dyni, 220 ml mleka kokosowego, 100 g marchewki, 70 g słodkich ziemniaków, 50 g cebuli, 1 ząbek czosnku, 15 g pestek dyni lub słonecznika, 15 ml oleju , 15 g świeżej kolendry lub natki pietruszki, 1 szczypta przyprawy curry, 1 szczypta mielonej kurkumy .

Wszystkie warzywa obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, wlać mleko kokosowe, dodać przyprawy, zblendować wszystko. Jeśli jest za gęsta, można dodać więcej mleka. Przed podanie posypać pestkami dyni i kolendra.

red.
Podziel się:
Oceń:
  • TAGI:

Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz Regulamin serwisu Kronika Tygodnia. Grupa Wydawnicza SŁOWO sp z o.o. z siedzibą w mieście stołecznym Warszawa (ul. Chocimska 3A, 00-791 Warszawa) jest administratorem twoich danych osobowych, dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Pozostałe