Śledzie a'łosoś, przepis Urszuli Świecy z Hrubieszowa

  • 16.12.2017, 06:05
  • red
Śledzie a'łosoś, przepis Urszuli Świecy z Hrubieszowa Fot. Urszula Świeca
Polecam pyszne śledzie na wigilię - napisała pani Urszula, wysyłając swój przepis na świąteczny, kulinarny konkurs Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita, Hellena i Siesta.

40 dkg filetów śledziowych

5 łyżeczek ostrej musztardy

cytryna do przybrania

Sos:

3 średnie cebule

3 marchewki

kawałek selera

5 łyżek oleju

pieprz, sól do smaku

Filety wymoczyć w wodzie, osuszyć. Każdy posmarować musztardą, zwinąć w rulon , spiąć wykałaczką, ułożyć na półmisku.

Seler i marchew opłukać , zetrzeć na grubej tarce do jarzyn. Cebule pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Dołożyć marchewkę i seler. Smażyć około 3 min. Dodać około 5 łyżek wody , dusić do miękkości. Na końcu dodać sól i pieprz do smaku, wystudzić. Śledzie polać sosem, przybrać plasterkami cytryny.

WIĘCEJ PRZEPISÓW NA WIGILIJNE I ŚWIĄTECZNE DANIA ORAZ DESERY ZNAJDZIECIE W ZAKŁADCE SMAKI ZAMOJSZCZYZNY

red
Podziel się:
Oceń:
  • TAGI:

Komentarze (1)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz Regulamin serwisu Kronika Tygodnia. Grupa Wydawnicza SŁOWO sp z o.o. z siedzibą w mieście stołecznym Warszawa (ul. Chocimska 3A, 00-791 Warszawa) jest administratorem twoich danych osobowych, dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
 smakosz
smakosz 19.12.2017, 20:47
Może być ale mało zjadliwy

Pozostałe