Ptasie mleczko z owocami, przepis Iwony Karczmarczyk z Szopinka

  • 1.06.2018, 11:51
  • red.
Ptasie mleczko z owocami, przepis Iwony Karczmarczyk z Szopinka
Przepis nadesłany na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita i Hellena.

1 wiaderko serka waniliowego
500 ml smietanki 30%
6 łyźek cukru pudru
4 łyżki żelatyny
8 łyżek wrzątku
Paczka biszkoptów
2 galaretki i owoce sezonowe


Żelatynę rozpuścić w wodzie. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem i łączymy z serkiem i chłodną żelatyną. W tortownicy układamy biszkopty, wylewamy masę i wstawiamy do lodówki. W międzyczasie rozpuszczamy galaretki w 500 ml wody, przygotowujemy owoce i do tężejącej galaretki wrzucamy owoce, i taką wylewamy na sernik. Oczywiście całość schładzamy. Po ok. 2 godzinach można już jeść.

Ciasto jest pyszne lekkie. Można je zrobić z truskawkami, malinami i nawet w zimie z brzoskwiniami w syropie. Proste, łatwe i przyjemne.... Smacznego!

red.
Podziel się:
Oceń:
  • TAGI:

Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz Regulamin serwisu Kronika Tygodnia. Grupa Wydawnicza SŁOWO sp z o.o. z siedzibą w mieście stołecznym Warszawa (ul. Chocimska 3A, 00-791 Warszawa) jest administratorem twoich danych osobowych, dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Pozostałe