Łazanki, przepis Zdzisławy Karwańskiej z Pienian

  • 28.05.2018, 05:45 (aktualizacja 28.05.2018 10:24)
  • red.
Łazanki, przepis Zdzisławy Karwańskiej z Pienian Fot. pixabay.com
To przepis dla tych, którzy nie jadają mięsa. Łazanki są bardzo proste w przygotowaniu - napisała pani Zdzisława, wysyłając swój przepis na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita i Hellena.

Gotowy makaron łazankowy ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić, spłukać zimną wodą i ostudzić.

1-2 cebule drobno pokroić i podsmażyć. Dodajć pokrojone 2 ząbki czosnku, Zeszklić na oleju. Można dodać pokrojony fenkuł (koper włoski), kapustę pekińską albo zwykłą młodą, białą. Podsmażyć z cebulą. Doprawić według własnego upodobania, wymieszać z makaronem. Smacznego.

red.
Podziel się:
Oceń:
  • TAGI:

 

Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu Kronika Tygodnia. Grupa Wydawnicza SŁOWO sp z o.o. z siedzibą w mieście stołecznym Warszawa (ul. Chocimska 3A, 00-791) 
jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Pozostałe