Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
czwartek, 9 maja 2024 17:07
Reklama Baner A1 BUDBRAM
Reklama

Pascha kakaowa, przepis Urszuli Świecy z Hrubieszowa

Paschy nie może zabraknąć na świątecznym stole - przekonuje pani Urszula, proponując swój przepis na konkurs kulinarny.
Pascha kakaowa, przepis Urszuli Świecy z Hrubieszowa

60 dkg sera białego

2 żółtka

10 dkg cukru pudru

1/2 szklanki śmietany 36%

1/2 szklanki kakao

1 cukier waniliowy

1 paczka

7 dkg orzechów w czekoladzie

7 dkg draży czekoladowych

1/2 szklanki rodzynek

1 pomarańcza

 

 

Na parze utrzeć żółtka z cukrem , wsypać cukier waniliowy. Wymieszać, ostudzić. Połączyć ze śmietaną zmiksować. Ser przekręcić przez maszynkę dwa razy, dodać masło, masę jajeczną, kakao, zmiksować. Wsypać rodzynki i drażetki, wymieszać. Masę przełożyć do salaterki wyłożonej wilgotną gazą. Wstawić do lodówki na noc. Paschę wyjąć z salaterki i gazy .Położyć na talerz, ozdobić wg uznania.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner reklamowy Greinplast Zamość
Reklama
ReklamaBaner reklamowy b - dodatek
ReklamaBaner B1 firmy Replika
Reklama
Reklama
Reklama