Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
sobota, 20 kwietnia 2024 04:39
Reklama

Pascha kakaowa, przepis Urszuli Świecy z Hrubieszowa

Paschy nie może zabraknąć na świątecznym stole - przekonuje pani Urszula, proponując swój przepis na konkurs kulinarny.
Pascha kakaowa, przepis Urszuli Świecy z Hrubieszowa

60 dkg sera białego

2 żółtka

10 dkg cukru pudru

1/2 szklanki śmietany 36%

1/2 szklanki kakao

1 cukier waniliowy

1 paczka

7 dkg orzechów w czekoladzie

7 dkg draży czekoladowych

1/2 szklanki rodzynek

1 pomarańcza

 

 

Na parze utrzeć żółtka z cukrem , wsypać cukier waniliowy. Wymieszać, ostudzić. Połączyć ze śmietaną zmiksować. Ser przekręcić przez maszynkę dwa razy, dodać masło, masę jajeczną, kakao, zmiksować. Wsypać rodzynki i drażetki, wymieszać. Masę przełożyć do salaterki wyłożonej wilgotną gazą. Wstawić do lodówki na noc. Paschę wyjąć z salaterki i gazy .Położyć na talerz, ozdobić wg uznania.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner B1
Reklama
Reklama
Reklama