Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
sobota, 20 kwietnia 2024 08:27
Reklama

Pyszna zapiekana karkówka z warzywami, przepis Danuty Goździuk z Zamościa

Przepis wysłany na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita, Hellena i Siesta
Pyszna zapiekana karkówka z warzywami, przepis Danuty Goździuk z Zamościa

Autor: Fot. pixabay.com

Karkówkę kroimy w plastry i peklujemy.

sół,papryka słodka,czosnek z torebki,oregano,zioła prowansalskie,pieprz,bazylia.

Włozyć do lodówki na minimum 1 godz.

Następnie podsmażyć karkówkę.

W naczyniu żaroodpornym warstwami układamy :

Marchew - zetrzeć

Seler - zetrzeć

Por- pokroić w pół plastry

Keczup pikantny- pochlapać po warzywach

Majonez- pochlapać po warzywach

Układamy podsmażoną karkówkę

Na wierz karkówki ponownie warstwy warzyw tylko w odwrotnej kolejności-

Por - pokrioć w półplastry

Seler - zetrzeć

Marchew -zetrzeć

Keczup pikantny - pochlapać po warzywach

Majonez - pochlapać po warzywach

Zapisć, temp.200 *C  1 godz 15 min

Podawać z kluskami śląskimi lub ziemniakami.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner B1
Reklama
Reklama
Reklama