Pyszna zapiekana karkówka z warzywami, przepis Danuty Goździuk z Zamościa

  • 12.12.2017, 08:30
  • red.
Pyszna zapiekana karkówka z warzywami, przepis Danuty Goździuk z Zamościa Fot. pixabay.com
Przepis wysłany na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita, Hellena i Siesta

Karkówkę kroimy w plastry i peklujemy.

sół,papryka słodka,czosnek z torebki,oregano,zioła prowansalskie,pieprz,bazylia.

Włozyć do lodówki na minimum 1 godz.

Następnie podsmażyć karkówkę.

W naczyniu żaroodpornym warstwami układamy :

Marchew - zetrzeć

Seler - zetrzeć

Por- pokroić w pół plastry

Keczup pikantny- pochlapać po warzywach

Majonez- pochlapać po warzywach

Układamy podsmażoną karkówkę

Na wierz karkówki ponownie warstwy warzyw tylko w odwrotnej kolejności-

Por - pokrioć w półplastry

Seler - zetrzeć

Marchew -zetrzeć

Keczup pikantny - pochlapać po warzywach

Majonez - pochlapać po warzywach

Zapisć, temp.200 *C  1 godz 15 min

Podawać z kluskami śląskimi lub ziemniakami.

red.

Podziel się:

Oceń:


Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz Regulamin serwisu Kronika Tygodnia. Grupa Wydawnicza SŁOWO sp z o.o. z siedzibą w mieście stołecznym Warszawa (ul. Chocimska 3A, 00-791 Warszawa) jest administratorem twoich danych osobowych, dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Pozostałe