Masarnia Zygmunt Sikora

  • 11.12.2017, 10:03 (aktualizacja 02.01.2018, 10:10)
  • bw
Masarnia Zygmunt Sikora
W 1937 roku w Zamościu przy ul. Ogrodowej Salomea i Bolesław Sikorowie założyli małą rodzinną firmę wędliniarską. Nieprzerwanie działająca w tym samym miejscu Masarnia Zygmunt Sikora jest dziś jednym z najnowocześniejszych zakładów w regionie.

Zakład ma powierzchnię 2700 m2 i zatrudnia ponad 70 osób. Sieć sklepów firmowych to 11 placówek zlokalizowanych w Zamościu, Biłgoraju, Szczebrzeszynie oraz Izbicy. - Liczbę odbiorców szacujemy na około 400 podmiotów na terenie powiatu zamojskiego i powiatów ościennych. Firma w swej bogatej ofercie ma ponad 150 rodzajów wędlin. Posiadamy własny rozbiór wieprzowiny, wołowiny oraz drobiu. - mówi Prezes Zarządu Marta Sikora.

Firma wyspecjalizowała się w obsłudze najbardziej wymagających klientów, ceniących sobie przede wszystkim jakość oraz indywidualne podejście. Produkcja odbywa się w nowoczesnych halach z zachowaniem systemu HACCP.

 Masarnia ciągle się rozwija. W obecnym roku zakupiono nowe maszyny i urządzenia do zakładu przetwórstwa mięsa, a budynki zostały wyposażone w instalację fotowoltaiczną. Ponadto naprzeciwko Masarni trwa budowa zakładu garmażeryjnego "Kulinaria Sikora" wraz ze Sklepem Przyzakładowym, w którym klient będzie mógł zakupić świeże mięso, wędliny, mięsa pieczone, ale również pierogi, naleśniki, kopytka, surówki, zestawy obiadowe itp.

Motto Zygmunta Sikory "Najważniejsza jest jakość" towarzyszy firmie od wielu lat i jest jej znakiem rozpoznawczym.

bw
Podziel się:
Oceń:

Komentarze (1)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz Regulamin serwisu Kronika Tygodnia. Grupa Wydawnicza SŁOWO sp z o.o. z siedzibą w mieście stołecznym Warszawa (ul. Chocimska 3A, 00-791 Warszawa) jest administratorem twoich danych osobowych, dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
były pracownik
były pracownik 24.08.2019, 04:19
okropna jakość mięsa, nie polecam

Pozostałe